donderdag 19 augustus 2010

Film Dik Trom 8 december in de bioscoop

Gezette jongens hebben deze zomer een "bommetjeswedstrijd" gehouden in zwembad Het Baafje in Heiloo. Eén van de deelnemers was de 12-jarige Michael Nierse die als Dik Trom de hoofdrol speelt in een nieuwe film. Dik Trom is een kei in het maken van bommetjes. Onderwijzer C. Joh. Kieviet van de dorpsschool in Etersheim (Oosthuizen) heeft in zijn boeken de avonturen beschreven van één van zijn leerlingen Dik Trom.

In de film woont Dik Trom samen met zijn ouders in Dikkedam (in het echt het plaatsje Thorn) waar iedereen net zo dik is als hij. Dat verandert als hij verhuist naar Dunhoven waar iedereen juist erg dun is. In Dunhoven begint pa Trom een restaurant. Dik heeft moeite zich aan te passen en wordt verliefd op Lieve, de dochter van de diëtiste. Ook Victor, de zoon van sportschoolhouder Dolf, vindt haar leuk.

De 12-jarige Michael Nierse speelt de hoofdrol. Marcel Musters en Eva van de Gucht spelen pa en ma Trom. Loes Haverkort neemt de rol van dieetgoeroe Sonja Slager op zich. Thijs Römer is Dolf de sportschooleigenaar.

Geen opmerkingen: