woensdag 18 november 2009

“Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie”


O, kom er eens kijken
Binnenkort komt Sinterklaas in het land, maar hij is nu al in de bioscoop. “Het Sinterklaasjournaal: de meezing moevie” is een cadeautje waar je je schoen niet voor hoeft te zetten.

“Het sinterklaasjournaal: De meezing movie” is van de makers van het immens populaire “Sinterklaasjournaal” dat vanaf 11 november weer te zien is. De bioscoopfilm heeft dezelfde opzet als dat tv-programma. Dus zien we Dieuwertje Blok achter haar vertrouwde presentatiedesk, de filmpjes van mensen in het land en reporter Jeroen Kramer die al staat te wachten op de kade. Natuurlijk zijn er ook vragen van kijkers. De vraag hoe groot de pakjesboot eigenlijk is, brengt deze film op stoom.

Een ruim ruim
De pieten willen een goed antwoord op die vraag geven en maken het pakjesruim leeg om te laten zien hoe enorm die ruimte is. Alle pakjes worden zolang op het dek gezet. Maar oh, oh. Een enorme storm steekt op en alle pakjes slaan overboord. De pakjes spoelen overal in Nederland aan en de pieten gaan ze halen. Vinden ze alle pakjes terug vóór de intocht van Sinterklaas?

Kort maar grappig
“De meezing moevie” is een korte film, maar biedt in iets meer dan een uur volop grappen. Zoals bakker Francois Boulanger die pepernoten in een rolletje verkoopt. Ook kinderen komen aan hun trekken. Op een soort karaokemanier worden bekende liedjes gezongen en er blijkt ineens een zwarte piet achter in de bioscoopzaal te zitten.
Met: Dieuwertje Blok, Bram van der Vlugt (Sinterklaas), Erik van Muiswinkel
Regie: Rita Horst

Wat een surprise
Tegelijkertijd met de meezing moevie is er nog een sinterklaasfilm in de bioscopen. Dat is “Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot”. De film is van de makers van de succesfilm van vorig jaar: “Sinterklaas en het geheim van het grote boek”.

Geen opmerkingen: