maandag 30 maart 2009

Optreden Paul Young op 13 juni 2009


Paul Young treedt op om half 3 op 13 juni 2009 tijdens het C1000 Back to the 80's festival in Emmen.

In 1982 begon Paul Young een solocarrière. De single "Love Of The Common People" flopte in Groot-Brittannië. Nadat in Groot-Brittannië het nummer "Wherever I Lay My Hat" op de eerste plaats was gekomen, kwam er een geremixte versie uit van "Love Of The Common People" en die versie werd ook in Nederland een hit, nummer 1.

Andere grote hits die Paul Young scoorde waren "Come Back And Stay" en "Everytime You Go Away". Ook zong hij mee bij Band Aid. Zijn debuutalbum "No Parlez" haalde de nummer-1 positie in de Nederlandse Album Top 100, het stond daar 7 weken bovenaan en is daarmee zijn meest succesvolle album in Nederland allertijden. Het album bevat enkele van zijn grootste hits, zoals de hierboven genoemde hits. "From Time To Time (The Singles Collection)", een verzamelalbum uit 1991 met daarop al zijn hits, is zijn op één na succesvolste album, gevolgd door "The Secret Of Association" uit 1985.

In 1991 scoorde Paul Young nog een grote hit met het duet "Senza Una Donna", samen met de Italiaanse zanger Zucchero. In de jaren '90 bracht hij minder albums uit, maar verdeelde hij zijn tijd over zijn gezin, enkele muziekprojecten en liveoptredens. Paul Young viel op door zijn warme soulgeluid, maar ook door zijn (in de ogen van velen) gebrek aan smaak bij zijn kleding.

De laatste elpee van Paul Young was Rock swings. Voor meer informatie kunt u surfen naar www.c1000backtothe80s.nl

Geen opmerkingen: