maandag 30 maart 2009

Optreden Kim Wilde in Emmen op 13 juni 2009


Kim Wilde treedt op om 23.45 uur tot 1.00 uur in Emmen tijdens het back to the 80s festival van C1000.


Kim Wilde werd geboren als Kim Smith in Chiswick, West-Londen als eerste kind van Marty Wilde, bekend rock 'n' roll-zanger in de jaren '50 en Joyce Baker, die deel uitmaakte van de Vernons Girls.


Haar eerste single, "Kids in America", werd uitgebracht in januari 1981. Het was meteen een groot succes, nummer 2 in de Engelse singles hitparade en top 5 in heel Europa. In Amerika bereikte de single een jaar later nummer 25 in de Billboard Hot 100, en aan het eind van het jaar stond het op nummer 85 in de year-end Hot 100 chart voor 1982.


Het debuut-album Kim Wilde werd later in 1981 uitgebracht en bracht nog twee hits voort: “Chequered Love” en “Water On Glass”. In ’82 scoort Kim Wilde nog een hele grote hit: “Cambodia”. Op dat moment heeft Kim Wilde al méér platen verkocht dan haar vader deed in z’n hele carrière. Terwijl in Engeland de single “View from a bridge” het doet, scoort Kim Wilde met “Kids in America” een top 30-hit in Amerika. In mei 1982 ligt het tweede album er: “Select”. Een jaar later album 3: “Catch as Catch can”. ‘t Is wat rustiger geworden voor Kim Wilde.


Toch scoort Kim Wilde nog met nummers als “Love Blonde” en “The Second time” in ’84. Dat jaar verschijnt ook album 4: “Teases and dares”. De zes albums voor MCA bevatten hits zoals “Another Step (Closer To You)” (een duet met Junior), “You came”, “Never Trust A Stranger”, “Four Letter Word”, “If I Can't Have You” (een cover van het Bee Gees nummer uit de film Saturday Night Fever) en een cover van de Supremes classic “You Keep Me Hangin' On” - Kim's eerste Amerikaanse nummer 1 hit in 1987.


In totaal verkocht Kim wereldwijd meer dan 7 miljoen singles en meer dan 12 miljoen albums, waardoor ze nog altijd Engeland's best verkopende solo zangeres aller tijden is.

Geen opmerkingen: