maandag 21 oktober 2013

OMOP (Overeenkomst Met Open Posten)

Overeenkomst Met Open Posten: Dit is een meerjarige aannemingsovereenkomst die CROW enige jaren geleden heeft ontwikkeld voor de aanbesteding van (onderhouds)werkzaamheden. Een OMOP beschrijft alle mogelijk voorkomende werkzaamheden en de opdrachtgever bepaalt vervolgens zelf welk werk uitgevoerd wordt. U als opdrachtgever betaalt dus alleen voor datgene wat daadwerkelijk is uitgevoerd. Met een OMOP kunt u dus werk op maat uitvoeren, u bent daardoor zeer flexibel. U speelt gemakkelijk in op calamiteiten of wensen uit de politiek of van bewoners.

Voordelen OMOP's
Het grote voordeel van een OMOP is dat u niet steeds bestekken moet (laten) opstellen. U kunt met één OMOP een grote diversiteit aan onderhoudswerken in één keer aanbesteden. U bespaart daarmee dus flink op de werkvoorbereidingskosten. De klanten ervaren dat hun bedrijfsvoering veel efficiënter en eenvoudiger wordt door het gebruik van OMOP's

Een bedrijf, dat gespecialiseerd is OMOP is adviesburo RIET (www.adviesburoriet.nl) en Het Midland B.V. (www.hetmidland.nl)

Geen opmerkingen: