donderdag 29 augustus 2013

Windows 8


Windows-knop op het toetsenbord is de startknop van Windows 8.
Klok instellen in Windows 8 is in de rechteronderhoek vegen met je hand in de rechteronderhoek. 

Windows RT is gebaseerd op de ARM-technologie processor. Met deze processor gaat de batterij langer mee. Windows RT biedt de mogelijkheid tot inloggen met meerdere gebruikers. Net zoals de laptop thuis met Windows XP. 

Mediaplayer met DLT-technologie rechtstreeks streamen naar je televisie. 

Windows heeft een tiles-interface met een App-store. Ook live tiles. Dit zijn tiles, die “bewegen”. De foto’s worden wisselend in beeld gebracht. 

Diverse devices zijn: Ipad, Laptop, Televisie, Telefoon 

Een app ontwikkelen is vrij makkelijk. Eerst in HTML5 programmeren en dan een App ontwikkelen. HTML5 programmeren is 90% van het werk. De overige 10% is voor de App. 

Styluspen: actieve styluspen en passieve styluspen 

Wat is SkyDrive? SkyDrive is van Microsoft. Het is de Icloud van Microsoft. 

RES (RES-manager) 

Onenote: notities maken 

Marten Sih doet de presentatie. Hij is infrastructuurspecialist, verkoper van Microsoft-producten. 

MSN wordt geintegreerd in Skype.  

Groep 8 en de middelbare scholen whatsappen. Whatsapp gebeurt via wifi. Sms-en kost geld. 

De update van Windows 7 naar Windows 8 kan het eenvoudigst via Easytransfer. Op stickie zetten en alle instellingen en data worden overgenomen. 

In Windows 8 is de virusscanner ingebakken. Dit geldt voor de meeste iOS-systemen. 

Touchmuis 

Dual boot (2 systemen op een PC: Windows 7 en Windows 8) 

Command Line 

Windows 7 = Windows 8 = WP8 = iOS = Android

Windows 8 is geschikt voor pc's, laptops en smartphones. Het bedrijf heeft ook een apart besturingssysteem voor smartphones op de markt gebracht, Windows Phone 8, en een eigen tablet, de Surface. 

Startscherm in plaats van startknoppen. Windows 8 is sneller dan Windows 7.

Synchoniseren via de Cloud: Tablet, Smartphone & Desktop.

Toegankelijkheid voor blinden (gesproken tekst). 

De Surface with Windows 8 Pro, zoals de tablet van Microsoft volledig heet, ligt in januari in de Amerikaanse winkels en kost $899 (ongeveer €700). Dat heeft de softwaregigant op vrijdag bekendgemaakt.


De Surface Pro is het grote broertje van de al uitgekomen Surface RT, waarop een speciale mobiele versie van Windows 8 staat. Deze nieuwe, duurdere variant bevat een processor van Intel en kan daarom de 'reguliere' versie van het besturingssysteem draaien. Dat houdt in dat gebruikers ook programma's op de desktop kunnen installeren in plaats van alleen in het nieuwe startscherm. Dat is op de Surface RT niet mogelijk.

Daarnaast bevat de Pro minimaal 64GB aan opslaggeheugen, al is er ook een versie met 128GB beschikbaar. Deze kost $999. Ook is het scherm beter in vergelijking met die van zijn kleine broertje. Het heeft een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Deze extra mogelijkheden hebben wel tot gevolg dat de batterij een stuk minder lang meegaat. Volgens Microsoft gaat de Pro zo'n vier uur mee op één laadbeurt. Dat is ongeveer de helft van de batterijduur van de RT.

Wanneer de Surface Pro in Nederland beschikbaar is, is nog onbekend. Ook de RT-versie is nog niet in ons land te koop. Windows-fans die niet kunnen wachten, kunnen wel in buurland Duitsland terecht.

 

 

Geen opmerkingen: