maandag 21 november 2011

Rode "piramides" sieren Portugees landschap

De piramideachtige structuur van Casa das Histórias Paula Rego in Cascais, Portugal, is een nieuwe interpretatie van historische architectuur. Het museum dankt zijn opvallende uiterlijk aan het rode beton. De kleur is verkregen met behulp van Bayferrox pigmenten.

Het Casa das Histórias staat in de Portugese kustplaats Estoril. Het herbergt schilderijen van kunstenares Paula Rego, die vele jaren in Estoril woonde. Het gebouw met de twee karakteristieke torens is ontworpen door architect Eduardo Souto de Moura. Bij het ontwerp van het museum is rekening gehouden met Rego's wensen. Ze koos zelf de architect uit.
Eduardo Souto de Moura ontwierp een gebouw dat voldoet aan de technische en architectonische eisen die gelden voor een museum, zonder daarbij afbreuk te doen aan de vriendelijke atmosfeer. Het museum bestaat uit twee piramideachtige torens en een lager gedeelte dat de torens verbindt. Naast 750 m2 aan expositieruimte, is er een auditorium met plaats voor 200 stoelen en een café grenzend aan een tuin met zitjes.
Ondanks de opvallende kenmerken past het gebouw uitstekend is zijn omgeving. De torens zijn zo ontworpen dat even hoog zijn als de omringende bomen. De rode kleur van het gebouw vormt zowel een contrasterend als een harmonieus geheel met de vegetatie.
Het museum is dagelijks te bezoeken tussen 10 en 19 uur. Meer informatie:
www.casadashistoriaspaularego.com

Geen opmerkingen: