vrijdag 22 april 2011

Duitse of Franse Klopse door Felix Wilbrink

Duitse of Franse Klopse door Felix Wilbrink

Zoals wel vaker, breek ik hier af en toe een lans voor de Duitse keuken.

Ingrediënten:
1 eetl boter
1 ui, fijngehakt
2 eetl broodkruim
2 eetl room
500 gr h.o.h. mager gehakt.
2 stukjes ansjovis
2 eetl gehakte peterselie
2 eieren
1 theel citroenrasp
peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Zoals wel vaker, breek ik hier af en toe een lans voor de Duitse keuken. Daar wordt nog gekookt. In de zin van, even je best doen en het wordt heel bijzonder.

Probeer deze eens:
Meng boter, ui, broodkruim, gehakt, ansjovis, peterselie, eieren en wat citroenschil door elkaar en draai twee keer door de gehakt molen of foodprocessor. Gewoon mooie ballen van draaien. Kook ze in water met wat zout en laurier in 20 minuten gaar. Geef er, een met het kookvocht gemaakte witte saus bij, die je op smaak brengt met nog wat citroenrasp en kappertjes.
Ben je lui dan haal je toch een lekker potje dragon béarnaise. Wat prei erbij stoven, en gebakken aardappels. Wedden dat jullie dit heel lekker vinden? Het stond jaren bij een Belgisch restaurant op de kaart als Duitse Klopse, geen mens die het wilde, tot ze het Franse Klopse noemden. Een hit!

Geen opmerkingen: