dinsdag 11 januari 2011

RAW-systematiek

Licentiehouders RAW-systematiek: KPD, Vanmeijel (www.vanmeijel.nl) en Bakker & Spees.

Nieuw criteria Standaard RAW-Bepalingen 2010: Duurzaam inkopen (VROM)

01.22 Flora- en faunawet

CROW-publicatie 282: mechanisch straten, werkplan en logboek

Gladheidsbestrijding: CROW-publicatie 236 (leidraad gladheidsbestrijdingsplan) en CROW-publicatie 270 (Gladheid: voorspellen, voorkomen, bestrijden)

Produktgroepen

Moederbestek

Hoofdstuk 70: Beeldbestekken, kwaliteit in de openbare ruimte (CROW-publicatie nummer 245). Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte, Landelijke standaard voor onderhoudsniveaus.

RAW-overeenkomst met open posten
Het kan voorkomen dat, in tegenstelling tot in een bestek, niet met een vooraf vastgelegde nauwkeurige hoeveelheid wordt gerekend, maar slechts een prijs per eenheid wordt overeengekomen, bijvoorbeeld gladheidsbestrijding per kilometer weg. In dergelijke gevallen is sprake van een "open post", waarvan de hoeveelheid tijdens de uitvoering van het werk wordt bepaald. Dit soort raamovereenkomsten of -contracten kunnen worden samengesteld met behulp van de RAW-module "overeenkomsten met open posten". "Open posten" kenmerken zich als resultaatsverplichting zonder vooraf vastgelegde hoeveelheden. De hoeveelheid is als het ware nog "open".

RAW-systematiekHeb jij te maken met “standaardwerkzaamheden”, weet je precies wat je wilt en hoe het moet gebeuren, gebruik dan vooral RAW

Geïntegreerde contractenHeb jij te maken met complexe projecten te maken, zoek je vrijheid in ontwerp en uitvoering, gebruik dan geïntegreerde contracten.

Systems EngineeringAan het begin van het traject staan en de gehele visie, eisen en oplossingen nog moeten ontwikkelen is systems engineering een instrument, ontwikkeld door de stichting CROW

Geen opmerkingen: