donderdag 13 mei 2010

Dalarna Zweden

Dalarna staat overal ter wereld bekend als de toeristische streek die het meest Zweeds van het land is. Er komen jaarlijks grote aantallen toeristen op bezoek, in de eerste plaats voor de natuur en de cultuur, maar ook voor alle evenementen en activiteiten die deze streek zo kenmerken. En het is natuurlijk geen toeval dat onze gasten jaar na jaar terugkomen. Dit jaar zullen we ook u graag verwelkomen.

In de natuur maak je dingen mee die je je leven lang zult herinneren. Er wachten u hoogvlakten, diepe wouden, zomerweiden en honderd glinsterende meren. En of nu de voorkeur geeft aan het maken van een trektocht, aan vissen, bessen plukken, kanoën, zwemmen, naar elanden en lynxen speuren of gewoon van het uitzicht wilt genieten, iedereen vindt hier zijn eigen lievelingsplekje.

Hebt u wel eens hoe je een Dalarnapaardje maakt? Zo niet, dan is het daarvoor dit jaar de hoogste tijd! Hier vindt u ook de kopermijn van Falun, die is aangewezen als Werelderfgoed en de concertarena Dalhalla, een zeer bijzonder podium, dat in een oude kalkgroeve is gesitueerd. Vergeet niet het huis van de Kerstman te bezoeken en die van Carl Larsson en Anders Zorn, twee van de grootste artiesten.

Geen opmerkingen: