maandag 29 maart 2010

iPod touch, u begint hier

Configureren, synchroniseren en opladen
1. Download en installeer de nieuwste versie van iTunes via
www.apple.com\nl\tunes\download

2. Sluit de iPod touch aan op de USB-poort van uw Mac of PC met behulp van de meegeleverde kabel.

3. Volg de instructies in iTunes om de iPod touch te configureren en uw muziek, video's, programma's, foto's en andere gegevens te synchroniseren. Muziek, video's, games en andere media zijn verkrijgbaar bij de iTunes Store. Ook kunt u muziek van uw eigen cd-verzameling importeren.

Meer informatie
U kunt een filmpje over de iPod touch bekijken op
http://www.apple.com\nl\ipodtouch\guidetour

Om de gebruikershandleiding op de iPod touch te bekijken, tikt u op de bladwijzer in Safari of gaat u naar http://help.apple.com\ipodtouch.

Uitgebreide instructies en belangrijke veiligheidsinformatie vindt u in de iPod touch-gebruikershandleiding en in de handleiding. Belangrijke productinformatie op
www.apple.com\nl\support\manuals\ipod

De basis
Druk op de thuisknop om vanuit elk scherm terug te keren naar het beginscherm. Druk tweemaal op de thuisknop om vanuit elk schermde iPod-regelaars zichtbaar te maken. Terwijl u naar muziek luistert, kunt u de andere programma's gebruiken en zelfs op het web surfen via Wi-Fi. Houd de aan/uit-knop ingedrukt om de iPod touch in of uit te schakelen.

Muziek- en videoregelaars
Tik op het album of de video om de regelaars weer te geven of te verbergen. Tik op de knop "lijst"om de andere nummers op een album te zien. Door dubbel te tikken op een film schakelt u tussen de breedbeeldweergave en de schermvullende weergave. Draai de iPod touch een kwartslag om uw albumillustraties in Cover Flow te bekijken.

Naar de App Store
Tik op het symbool van de App Store om draadloos vele duizenden programma's in categorieën als games, sport en reizen te bekijken. U kunt daarbij "Uitgelicht", "Genres" of "Top 25" als uitgangspunt nemen, of zoeken op naam. Als u een programma wilt kopen en direct naar uw iPod touch wilt downloaden, tikt u op "Koop nu".

Naar de iTunes Store
U gaat via Wi-Fi naar de iTunes Store door op het symbool van iTunes te tikken. In iTunes Store kunt u zoeken naar muziek, films, tv-programma's, muziekvideo's en nog veel meer. U kunt onderdelen kopen en direct downloaden naar uw iPod touch. Tik op een onderdeel om een voorvertoning te beluisteren of te bekijken.

Het internet van dichtbij
Terwijl u via Wi-Fi op het web surft, kunt u dubbel tikken op een onderdeel van een pagina (afbeelding of tekst) om erop in te zoomen. Tik nogmaals dubbel om weer uit te zoomen. Draai de iPod touch een kwartslag om het internet in breedbeeld weer te geven. Tik op de multipaginaknop om meerdere webpagina's te openen en van de ene naar de andere pagina te gaan of om een nieuwe pagina te openen.

Een e-mailaccount openen
Tik in de Mail-instellingen op "Voeg account toe" om een e-mailaccount aan te maken op de iPod touch. Tik vervolgens op het juiste accounttype of tik op "Anders" om de meeste andere POP3- of IMAP-accounts te configureren. Met iTunes kunt u de instellingen van uw emailaccounts ook synchroniseren vanaf uw Mac of PC.

Uw locatie vinden
Tik op "Locatie" om de locatie waar u zich bij benadering bevindt, via Wi-Fi te bepalen. Gebruik trefwoorden als "Starbucks" of "sushi" om zoekresultaten op de huidige kaart weer te geven. Tik dubbel om in te zoomen. Tik eenmaal met twee vingers om weer uit te zoomen.

Foto's bekijken
Kopieer via iTunes uw favoriete foto's van uw computer naar uw iPod touch. Beweeg uw vinger snel naar links of naar rechts om door uw foto's te bladeren. Houd twee vingers op het scherm en beweeg ze uit elkaar om een foto groter te maken of beweeg ze naar elkaar toe om een foto kleiner te maken. Met een tikje op de knop "Taak" kunt u een foto versturen of aan een contactpersoon koppelen en andere taken uitvoeren.

Geen opmerkingen: