zaterdag 3 januari 2009

Witlofsalade met bacon

Witlofsalade met bacon

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Benodigdheden:


  1. 100 gram bacon in plakjes
  2. 3 eetlepels (zonnebloem-)olie
  3. 1 eetlepel walnotenolie
  4. sap van 1 citroen
  5. 500 gram witlof
  6. 75 gram walnoten, grof gehakt
  7. 125 gram blauwgeaderde kaas
  8. zout
  9. peper
Bak de bacon in 1 eetlepel hete zonnebloemolie knapperig. Laat de gebakken plakjes uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snijd de bacon klein met een scherp mes. Maak een dressing van 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel walnotenolie, zout, peper en citroensap. Snijd het onderste stukje van de witlofkropjes en spoel ze af onder stromend water. Snijd de kropjes in smalle reepjes. Meng het witlof met de walnoten, verkruimelde blauwe kaas, bacon en dressing. Serveer met warm stokbrood of Ciabatta. Voeg eventueel ter variatie op het laatst een geschilde, in stukjes gesneden appel of peer toe. Vervang eventueel het citroensap door witte wijn. (Wijnsuggestie: Navarra rosé) .

Geen opmerkingen: