maandag 12 januari 2009

Courgette-rozijnensalade

Ingedriƫnten:

  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • 20 gram rozijnen
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 takje dille
Courgettes wassen en in plakken van een halve centimeter snijden. Ui pellen, snipperen en 3 minuten fruiten in olie. Courgetteplakken toevoegen en circa 5 minuten roerbakken. Citroensap, azijn, suiker, rozijnen en kaneel toevoegen. Gerecht nog 8 minuten zachtjes koken tot vocht verdampt is. Pijnboompitten roosteren in koekenpan. Salade in schaal laten afkoelen en liefst enige uren laten intrekken. Vlak voor serveren dille fijn knippen en pijnboompitten erdoor scheppen.

Geen opmerkingen: