vrijdag 26 december 2008

Ethiopië

Ethopië (letterlijke betekenis: "Het land van de verbrande gezichten") heeft een oppervlakte van 1,12 miljoen vierkante kilometer, 31 maal zo groot als Nederland. Het ligt in het noordoosten van het Afrikaanse continent, in de zogenaamde Hoorn van Afrika. De hoofdstad is Addis Ababa. Het aantal inwoners is naar schatting 76 miljoen en groeit per jaar met ongeveer 3 procent.
Er is overvloedige regenval van juni tot september. Het vochtige, tropische klimaat wijzigt naar gelang de hoogte. We onderscheiden drie zones. Tot 1.800 meter de warme gebieden met veel regen en dichte wouden, van 1.800 meter tot 2.500 meter de meest bewolkte en bebouwde zone en boven de 2.500 meter de koude gebieden. Hier wordt aan landbouw en veeteelt gedaan.
Ethiopië bevond zich eeuwenlang in een betrekkelijk isolement, waardoor godsdienst, muziek en kunst een heel eigen weg zijn gegaan en op een boeiende en aantrekkelijke manier zijn uitgewerkt. Het is een oeroud en boeiend cultuurland waar ruim 70 volkeren en stammen samenwonen.

Geen opmerkingen: