zaterdag 3 januari 2009

Curragh

Ierse boot voor het tijdperk van de Vikingen om de Ierse zee mee te bevaren.

Legowinkel in Alkmaar

Leuke Legowinkel in Alkmaar, Perron 4. Voor meer informatie omtrent de winkel, zie www.perron4.nl

Populaire huursets van Lego:

  • Falcon
  • Harry Potter-kasteel Zweinstein
  • Liebherr R9800 (een hydraulische graafmachine)
  • Bugatti Chiron

Witlof met gebakken kabeljauw en mosterd

Witlof met gebakken kabeljauw en mosterd

Hoofdgerecht voor 2 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten

  1. 500 á 750 gram witlof
  2. 300 gram kabeljauwfilet (of roodbaars of zeeduivel)
  3. 4 eetlepels créme fraîche
  4. 1,5 eetlepel mosterd
  5. zout
  6. peper
  7. 50 gram boter
  8. sap van een halve citroen
  9. 1 eetlepel gembersiroop
  10. 3 eetlepels visbouillon
  11. 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

Spoel de vis af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Spoel de witlofkropjes schoon onder de kraan en snijd de struikjes in smalle reepjes. Smelt de boter in een ruime koekenpan. Bak de vis op hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (in 4-6 minuten). Neem de vis uit de pan en bestrooi met peper en zout en houd ze afgedekt warm. Voeg de witlofreepjes aan de boter in de pan toe en roerbak het 3 minuten op hoog vuur. Voeg het citroensap, de créme fraîche, de mosterd, gembersiroop, visbouillon, een snufje zout en peper toe en warm het geheel nog 1 minuut op. Schep het witlofmengsel op 2 warme borden, leg de vis erop en bestrooi met bieslook. Lekker met aardappelpuree. Wijnsuggestie: Alsace Riesling (droge witte wijn)

Witlofsalade met bacon

Witlofsalade met bacon

Voor- of lunchgerecht voor 4 personen
Voorbereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Benodigdheden:


  1. 100 gram bacon in plakjes
  2. 3 eetlepels (zonnebloem-)olie
  3. 1 eetlepel walnotenolie
  4. sap van 1 citroen
  5. 500 gram witlof
  6. 75 gram walnoten, grof gehakt
  7. 125 gram blauwgeaderde kaas
  8. zout
  9. peper
Bak de bacon in 1 eetlepel hete zonnebloemolie knapperig. Laat de gebakken plakjes uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snijd de bacon klein met een scherp mes. Maak een dressing van 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel walnotenolie, zout, peper en citroensap. Snijd het onderste stukje van de witlofkropjes en spoel ze af onder stromend water. Snijd de kropjes in smalle reepjes. Meng het witlof met de walnoten, verkruimelde blauwe kaas, bacon en dressing. Serveer met warm stokbrood of Ciabatta. Voeg eventueel ter variatie op het laatst een geschilde, in stukjes gesneden appel of peer toe. Vervang eventueel het citroensap door witte wijn. (Wijnsuggestie: Navarra rosé) .

woensdag 31 december 2008

Patahaya


Wie weet hoe deze vrucht smaakt?

Bergamot thee

Bergamot thee = Earl Grey Darjeeling

Verstelbare glijdbare schaats voor kinderen

Verstelbare glijdbare schaats voor kinderen