- Duivel;
- Trol;
- Spook;
- Tovenaar;
- Heks;
- Kabouter;
- Fee;
- Reus;
- Prins;
- Elf.
donderdag 31 januari 2013
Hoofdrolspelers Europese sprookjes
Hoofdrolspelers Europese sprookjes:
maandag 21 januari 2013
Cursusinformatie crisismanagement
Cursusinformatie crisismanagment:
GHOR: Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio
Vitale belangen:
- territoriale veiligheid;
- economische veiligheid;
- ecologische veiligheid;
- fysieke veiligheid (openbare veiligheid);
- sociale en politieke stabiliteit
GRIP
GRIP staat voor gecoƶrdineerde Regionale Incidentenbestrijdingsprocedure
GRIP0: dagelijkse routine;
GRIP1: commando plaats incident (CoPi);
GRIP2: CoPi + ROT (regionaal operationeel team)
GRIP3: CoPi + ROT + GBT (gemeentelijk beleidsteam)
GRIP4: CoPi + ROT + RBT (regionaal beleidsteam)
CoPi < 30 minuten
RoT < 30 minuten
GBT < 60 minuten
RBT: niet geregeld in het Besluit veiligheidsregio's
GHOR: Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio
Vitale belangen:
- territoriale veiligheid;
- economische veiligheid;
- ecologische veiligheid;
- fysieke veiligheid (openbare veiligheid);
- sociale en politieke stabiliteit
GRIP
GRIP staat voor gecoƶrdineerde Regionale Incidentenbestrijdingsprocedure
GRIP0: dagelijkse routine;
GRIP1: commando plaats incident (CoPi);
GRIP2: CoPi + ROT (regionaal operationeel team)
GRIP3: CoPi + ROT + GBT (gemeentelijk beleidsteam)
GRIP4: CoPi + ROT + RBT (regionaal beleidsteam)
CoPi < 30 minuten
RoT < 30 minuten
GBT < 60 minuten
RBT: niet geregeld in het Besluit veiligheidsregio's
woensdag 12 december 2012
woensdag 21 november 2012
Bob de bouwer, de machines van Bob
Bob de bouwer, de machines van Bob
Hector
Hallo, ik ben Hector. Ik ben een groene tractor met grote
wielen. Ik werk op de boerderij van boer Nijhof. Ik trek vaak pijpen en hout
voor Bob. Het is erg leuk om bij Bobs machines te horen! “Trekken maar!”
Muck
Hallo, ik ben Muck. Ik ben een grote rode bulldozer. Ik hou
van modder en ik word graag vies! Ik ben groot en sterk en ik kan zware spullen
dragen! Het is erg leuk om bij Bobs machines te horen! “Muck komt je redden!”
Rollie
Hallo, ik ben Rollie. Ik ben een grote groene stoomwals. Ik
hou van zingen en rock en rollen. Mijn beste vriend is Bert. Hij luistert naar
al mijn liedjes. Het is erg leuk om bij Bobs machines te horen! “Rock en
rollen!”
Dizzie
Hallo, ik ben Dizzie. Ik ben een oranje cementmolen. Ik luister
graag naar popmuziek. Dan heb ik mijn koptelefoon op. Ik speel graag voetbal.
Kijk! Ik kan heel goed schoppen! Het is erg leuk om bij Bobs machines te horen!
“Te gek, zeg!”
Scoop
Hallo, ik ben Scoop. Ik ben een grote gele graafmachine. Met
mijn bak kan ik bakstenen tillen. En met mijn graafarm kan ik gaten graven. Ik
ben de baas van de machines. Het is erg leuk om bij Bobs machines te horen!
“Geen punt, Bob.”
Labels:
Bob de bouwer,
de machines van Bob,
Dizzie,
Hector,
Muck,
Rollie,
Scoop
Online muziek
Online muziek:
- Rdio. Rdio heeft een catalogus van 18 miljoen nummers.
- Spotify. Spotify heeft een catalogus van 20 miljoen nummers.
- Deezer. Deezer heeft een catalogus van 20 miljoen nummers. Deezer gaat samenwerken met Samsung.
- Radiovariant van MTV en Yahoo (MyRadio.nl)
- Rhapsody. Rhapsody heeft een catalogus van 16 miljoen nummers.
- Music Unlimited
- Pandora. Groot in Amerika, Europa en Australiƫ
- iTunes Radio (voorjaar 2014 in Nederland)
dinsdag 20 november 2012
Remouladesaus
Remouladesaus:
Remouladesaus is te gebruiken bij gebakken vis en koud vlees. Ravigottesaus is te gebruiken bij gefrituurde vis. Alternatieve sauzen bij gefrituurde vis is knoflooksaus en whiskeycocktailsaus.
Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met hardgekookte eieren, kappertjes, augurkjes, peterselie, kervel en dragon en peper en zout (en mosterd) naar smaak. En ik doe er dan nog wat ansjovisboter uit een tube of een worcestersaus door, maar dat hoeft dus niet.
Ansjovisboter kan ook zijn fijngeprakte ansjovis of ansjovisessence
Remouladesaus is te gebruiken bij gebakken vis en koud vlees. Ravigottesaus is te gebruiken bij gefrituurde vis. Alternatieve sauzen bij gefrituurde vis is knoflooksaus en whiskeycocktailsaus.
Remouladesaus wordt gemaakt door mayonaise te mengen met hardgekookte eieren, kappertjes, augurkjes, peterselie, kervel en dragon en peper en zout (en mosterd) naar smaak. En ik doe er dan nog wat ansjovisboter uit een tube of een worcestersaus door, maar dat hoeft dus niet.
Ansjovisboter kan ook zijn fijngeprakte ansjovis of ansjovisessence
Labels:
eten,
knoflooksaus,
mayonaise,
ravigottesaus,
remouladesaus,
saus,
vis,
whiskeycocktailsaus
maandag 19 november 2012
Abonneren op:
Posts (Atom)